Profiel

Start with where!

Atelier Plek onderzoekt en adviseert voor en over sociaalruimtelijke projecten en processen waarbij de menselijke maat en de (geografische) plek centraal staan. Onderzoek en advies omtrent het DNA van een plek, organische gebiedsontwikkeling en leefbaarheidsvraagstukken zijn de specialiteiten. Bij Atelier Plek staat een plekspecifiek én plekgeneriek proces en product centraal.

Bij elk project dat door Atelier Plek wordt uitgevoerd is de plek, die door de lokale inwoners wordt geconstrueerd, het startpunt. Het motto van Atelier Plek is dan ook ‘start with where‘. Direct daarna volgen, volgens het concept van de Golden Circle of management, achtereenvolgens de ‘why’ (de intrinsieke motivatie; het ‘waarom’, waarom doe je wat je doet), ‘how’ (hoe is het proces vormgegeven) en als laatste ‘what’ (wat is het resultaat of eindproduct). Dankzij deze methodiek wordt de kans op een voor een opdrachtgever waardevol eindproduct en duurzame oplossing vergroot.

Beeldmateriaal

Een belangrijk kenmerk van het werk van Atelier Plek is het praktisch toepassen van beeldmateriaal. Het combineren van tekst en beeld zorgt voor synergie, waardoor de boodschap sneller en beter begrepen wordt. Fotografie, (interactieve) cartografie/GIS en conceptuele illustraties zijn krachtige communicatiemiddelen die Atelier Plek  via Prima Focus in eigen beheer heeft en veelvuldig toepast.

Team

De drijvende kracht achter Atelier Plek is drs. ing. Mark Sekuur. Hij studeerde Culturele Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Architectuur aan de Hanzehogeschool. Van 2005 tot en met 2009 werkte hij bij architectenbureau ONIX, alwaar hij vertrouwd raakte met het begrip regio-generieke architectuur.

Atelier Plek werkt samen in een kwalitatief hoogstaand netwerk van vakprofessionals, die werkzaam zijn vanuit verschillende disciplines. Afhankelijk van het signatuur van het project wordt er een multidisciplinair team samengesteld, waarbij interdisciplinair samenwerken één van de kernwaarden is.

Stagelopen?

Ben jij een zelfstandige, enthousiaste en assertieve masterstudent? Vind je het leuk om aan hele diverse projecten te werken? Dat komt dan goed uit, want bij Atelier Plek hebben we regelmatig leuke stageplekken. Mail naar mark@atelierplek.nl voor meer informatie.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?