Selecteer een pagina

COMMUNITY LOVER’S GUIDE TO GRONINGEN

Steeds meer Groningers starten initiatieven die hun omgeving in positieve zin veranderen. Wie zijn deze mensen? En wat kenmerkt deze initiatieven? De Community Lover’s Guide to Groningen en de bijbehorende stadsplattegrond vertellen het verhaal achter dertien initiatieven zoals het stadspodium EMG Faktors, studentenmoestuin Frankville en Technisch en Creatief Jeugdcentrum SCN. De Community Lover’s Guide is een serie van internationale stadsgidsen over actieve burgers en sociaal ondernemers die lokaal gemeenschappen weten te vormen. Het doel van de gids is deze opkomende trend van zelforganisatie in beeld brengen, het delen van ervaringen en het bieden van inspiratie. Er verschenen al gidsen over onder andere Rotterdam, Berlijn, Cambridge en Utrecht.

De gids is verkrijgbaar voor €19,50 via de boekhandel van Platform GRAS en via mail te bestellen. Daarnaast is de gids te lezen in elke Groningse bibliotheek. De verschillende hoofdstukken zijn ook online te bekijken via de website van De Community Lover’s GuideDownload de Stadsplattegrond hier.

De Community Lover’s Guide to Groningen is geschreven door Maartje ter Veen, Marleen van der Werff, Mark Sekuur, Mayke Zandstra, Anne Marel Hilbers & Sandra Grabs.