Selecteer een pagina

GEBIEDSONTWIKKELING & PLACE MAKING OPEN LAB EBBINGE

Het Open Lab Ebbinge was een vernieuwende en tijdelijke gebiedsinvulling in het Ebbingekwartier, nabij het centrum van de stad Groningen. De plek kent een rijke historie en was tot 2010 een ontoegankelijk braakliggend terrein. In de periode 2010-2018 stonden er een tiental pop-up paviljoens, was er een speelweide, stadsstrand en een manifestatieterrein. De omvang van dit project in combinatie met de binnenstedelijke locatie was uniek.

Atelier Plek verzorgde, in opdracht van de stichting Open Lab Ebbinge Exploitatiemaatschappij, de ‘zachte’ kant van deze tijdelijke gebiedsontwikkeling, waarin place making en bottom up belangrijke uitgangspunten waren.

 

Eindpublicatie: sOLEx: Het Open Lab Ebbinge, tien jaar tijdelijk in Stad 

Open Lab Ebbinge 2008 – 2018 Een terugblik op tien jaar tijdelijkheid in het Ebbingekwartier. Open Lab Ebbinge was een tijdelijke stadswijk in het creatieve kwartier van Groningen. Een unieke locatie met een stadsstrand, evenemententerrein, speelweide en opvallende paviljoens. Een plek waar geëxperimenteerd werd met tijdelijk bouw en nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling. In dit boek leest u terug hoe het was. 

Lees het boek online via https://issuu.com/markie/docs/boekole of bestel een exemplaar.